Dieren

Honden, katten, konijnen, cavia's en duiven. Ontworming voor paarden en kippen kan u ook ophalen op de praktijk mits seintje vooraf.

Honden

Katten

Konijnen

Cavia's

Duiven

Consultaties en preventieve zorgen op afspraak

Consultaties op afspraak laten ons toe het werk op de praktijk te organiseren. Er gaat zo minder van uw tijd in de wachtzaal verloren. Uiteraard proberen wij steeds beschikbaar te zijn. Indien u een dringende afspraak nodig heeft en toch zijn de afspraken online volzet, kan u ons alsnog bereiken. U kan bij ons terecht voor vaccinaties, medische verzorging, bloedafname, plaatsen van een chip, ontwormen en ontvlooien van uw lieveling, microscopie, mest- en urineonderzoek, knippen van nagels, plaatsen van een verband,…

Heeft u een afspraak gemaakt die tevergeefs niet kan doorgaan? Gelieve ons dan tijdig te verwittigen.

Huisbezoeken

Lukt het u niet naar de praktijk te komen, geen zorgen, u kan ons ook bellen om een afspraak voor een huisbezoek te maken.

Apotheek

Als dierenartsenpraktijk beschikken wij over een divers aanbod van geneesmiddelen voor uw huisdieren. Graag geven wij u advies over het gebruik en dosering hiervan. Onder andere voor producten tegen vlooien, teken en wormen kan u uiteraard steeds bij ons terecht.

Bloed- en urineonderzoek

Bloedonderzoek helpt ons in het vinden van de diagnose, maar kan ook nodig zijn voor monitoring van bepaalde medicatie die uw huisdier opneemt of ter controle bij oudere dieren. In de meeste gevallen dient uw huisdier nuchter te zijn voor een bloedonderzoek. Onderzoek van urine kan nodig zijn voor het opsporen van verschillende aandoeningen. Het geeft ons duidelijkheid over bepaalde parameters zoals eiwitten, glucose, urine dichtheid, rode en witte bloedcellen, aanwezigheid van bacteriën en nog zoveel meer.

Advies en verkoop van kwaliteitsvoeding

Bij Animal First kan u terecht voor een aangepast dieet als ondersteunende behandeling bij verschillende aandoeningen van uw huisdier (vb. diabetes, huidproblemen, gastro-intestinale problemen, blaasgruis of stenen, overgewicht, gewrichtsaandoeningen, lever- of nierproblemen). Het is belangrijk te weten dat de voeding voor uw favoriete huisdier zowel aan leeftijd,  geslacht en zijn of haar bewegingsbehoeften dient aangepast te zijn. Wij beschikken over een ruim assortiment voeding voor uw katten of honden. Aarzel zeker niet contact op te nemen voor meer informatie als u vragen heeft.

Op reis

Gaat u soms op reis of bent u vaak weg van huis naar het buitenland met uw dier? Dan heeft jouw viervoeter alvast een extra vaccinatie tegen hondsdolheid nodig. Afhankelijk van het land dienen nog andere maatregelen genomen te worden onder andere voor de vossenlintworm, zandvliegjes en hartwormen ter bescherming van je huisdier. Een rabiëstiter bepaling kan ook noodzakelijk zijn, dit is een attest dat in sommige landen gevraagd wordt, dan dienen we een bloedafname van je reisgenoot te doen alvorens die mee kan gaan.

Identificatie en registratie

Opgepast, het is verplicht uw hondje of katje te registreren en te identificeren met een microchip. U wil uiteraard bij het weglopen of ontsnappen van uw huisdier zo snel mogelijk herenigd worden.

Chirurgie

Zowel voor therapeutische als preventieve ingrepen kunnen wij aan de noden van uw huisdier voldoen. Hiervoor dient er wel telefonisch een afspraak gemaakt te worden (niet online). Na een operatie wordt uw dier wakker in onze recovery en geven wij u een seintje wanneer uw viervoeter wakker is en klaar is om opgehaald te worden. Nadien krijgt deze eventueel nog medicatie mee voor post-operatieve pijn en/of antibiotica.

Tandverzorging

Een gezond gebit en tandhygiëne is noodzakelijk voor uw huisdier. Bij Animal First besteden wij tijdens elke consultatie veel aandacht aan de gezondheid van het gebit aangezien dit niet zo onschuldig is als het lijkt. U kan een afspraak maken voor een detartratie, dit is een gebitsreiniging waarbij we de tandsteen verwijderen. Elke tand wordt zorgvuldig onderzocht, tandextractie kan nodig zijn.

Duiven

Vaccineren van duiven.

Hospitalisatie

Voor intensieve zorgen, het ontwaken na operaties en voor observaties kan u bij ons terecht. Uw huisdier wordt wakker bij ons in een rustige en veilige omgeving.